Bekijk menu

Goldwell

Goldwell
Goldwell


Goldwell is een bedrijf dat wereldwijd cosmetische haarproducten levert aan bedrijven in het binnen- en buitenland. Het bedrijf werd ontwikkeld in 1948 door 27-jarige ondernemer Hans Enrich Dotter. Het begon met de ontwikkeling van een zeldzame vloeistof waarmee het haar kon worden omgevormd. Dit product werd “Goldwell Ideal” genoemd. Deze naam voor het desbetreffende product werd doorgetrokken naar het bedrijf waardoor het bedrijf nu “Goldwell” heet.

 

Geschiedenis


De jaren ’50 en ’60 waren van groot belang voor de ontwikkeling van het bedrijf. Omdat kapsels van onder andere Brigitte Bardot ontzettend groot waren, was er veel haarlak nodig. Hier speelde het bedrijf erg goed op in door haarlakken te ontwikkelen. Goldwell investeerde in moderne apparatuur om een haarlak te ontwikkelen die was gebaseerd op dagelijkse kapperspraktijk, namelijk Spruhgold. Dankzij de uitzonderlijke kwaliteit van de spray was deze al snel haarspray nummer één. Doordat het verkoop van deze haarlak zo goed ging, kwam de markt pas echt goed op gang en werden er meerdere haarsprays geproduceerd door Goldwell. Het bedrijf werd de grootste leverancier van haarlakken aan kapperszaken.

 

In 1976 verwierf het bedrijf internationale erkenning in de kapperswereld. In datzelfde jaar werd de eerste door lucht opschuimbare permanent ontwikkeld. Dit zette de kapperswereld totaal op z’n kop. Dit was zo’n doorbraak dat Goldwell in dat jaar zijn naam vestigde in de internationale kappersbranche. Daarna is het bedrijf enkel nog vooruit gegaan en kreeg het bedrijf meer internationale bekendheid.

 

Producten


Goldwell produceert verschillende producten die gebruikt worden om het haar in model te brengen. Een voorbeeld van zo’n product is Goldwell Hardliner. Dit stylingsproduct is ideaal om gedurfde kapsels in model te brengen. De gel is onverwoestbaar; het product verdwijnt enkel uit het haar als het uit het haar gewassen wordt. U kunt het product aanbrengen op droog of nat haar. Het product is geschikt voor alle haartypen.

 

De Goldwell Crystal Turn is, in tegenstelling tot de Hardliner, een gelwax. De Crystal Turn beschikt over een handig pompje waardoor het makkelijk is om het product aan te brengen op het haar. Verder beschermt de Crystal Turn het haar. Het product bezit een UV-filter die het haar beschermt tegen de zon. De gel wax is perfect om accenten te leggen in het haarmodel. Dit product is wederom geschikt voor alle haartypen.

Zoeken

  gratis verzending binnen nederland

Winkelwagen  

Geen producten

Verzending € 0,00
Btw € 0,00
Totaal € 0,00

Afrekenen

Categorieën

Nieuwsbrief