Kappersproducten: meer dan scharen en kammen

Bij oudere kapperswinkels ziet u het nog vaak: aan de gevel hangt een uithangbord in de vorm van een schaar. Dit symbool om de aanwezigheid van een kapper aan te duiden is wereldwijd herkenbaar. Maar tegenwoordig hebben kappers veel meer instrumenten tot hun beschikking om het haar van hun klanten te knippen, verven en modelleren.

Standaarduitrusting van een kapperszaak

Wat tot de standaarduitrusting kappersproducten, die u in vrijwel iedere kapperszaak aan zult treffen, behoort zijn behalve scharen en kammen natuurlijk wastafels, spiegels en kappersstoelen. Maar ook kapmantels en föhns zijn ongetwijfeld in iedere zaak te vinden. Tegenwoordig beschikken veel kapperszaken ook over andere kappersproducten die door middel van warmte het haar stylen, zoals krul- en stijltangen.

Net als in de sixties

U kunt zich ongetwijfeld het jaren '60 beeld voor de geest halen van een rijtje dames met een tondeuse over hun hoofd en krulspelden in het haar. Dit lijkt misschien nogal retro, maar het is nog steeds een veelgebruikte methode voor dames die bijvoorbeeld een permanentje willen.

Producten voor het verven van het haar

Bij de meeste kapperszaken kunt u ook terecht voor het verven van het haar. Ook voor deze dienst heeft een zaak de juiste kappersproducten nodig. Ook al zijn in drogisterijen heel veel haarverfproducten te verkrijgen, bij een kapperszaak zijn de producten vaak niet alleen beter, maar vooral de professionele aanpak waarmee het haar geverfd wordt kan net het verschil maken.

Kappers hebben vaak een uitgebreid assortiment verfproducten en materialen, om de meest natuurlijke kleurnuances aan te kunnen brengen in het haar.

Verzorgingsproducten

Veel kappers hebben ook een aanbod van speciale haarproducten die het haar verzorgen of helpen bij het stylen. Deze kappersproducten onderscheiden zich van de haarverzorgingsproducten in de drogisterij door hun luxere en meer unieke ingrediënten.

De stoffen in de kappersproducten hebben hierdoor vaak een meer actieve en intensieve werking. Kappers zijn vaak ook nog beter op de hoogte van de verschillende effecten van de haarproducten en hebben beter zicht op wat bij een bepaald type haar past.

Een kappersbezoek is ook vaak een uitgelezen kans om eens een wat luxer haarproduct te proberen.

Verschillende merken kappersproducten

De kappersproducten verschillen uiteraard in kwaliteit en prijs. Bekende merken kappersproducten zijn Babybliss, CHI by Farouk, Moser en Wahl. Bij kappersgroothandels kunt u meer informeren naar deze merken. De merken zijn namelijk vaak gespecialiseerd in één bepaald type product.


Zoeken

  gratis verzending binnen nederland

Winkelwagen  

Geen producten

Verzending € 0,00
Btw € 0,00
Totaal € 0,00

Afrekenen

Nieuwsbrief