LAKME TEKNIA ULTRA COLOR STAY SHAMPOO (SULFATE-FREE)

LAKME TEKNIA ULTRA COLOR STAY SHAMPOO (SULFATE-FREE)


€ 18,09 incl. BTW

Product omschrijving
LAKMETEKNIA COLOR STAY

Meer details

Referentie: 102789

 

TEKNIA COLORSTAY SHAMPOO 300 ml SULFAAT VRIJ

Een beschermende shampoo voor geverfd haar.

Kenmerken product:
Door de zure pH- waarde van deze shampoo sluiten de haarschubben.
 • Verlengt de kwaliteit van de kleur door het uitstellen van pigmentverlies.
 •  

  Haartype:
  Geverfd haar

  Gebruik:
  Aanbrengen op nat haar en laten opschuimen, vervolgens uitspoelen.

  Kenmerken product: Sulfaat vrij  

  Veel mensen hebben niet eens door dat ze een shampoo met sulfaten gebruiken. Sulfaten zitten in vrijwel alle normale shampoos. Sulfaatvrije shampoo is enkel te vinden bij merken die shampoos van hogere kwaliteit producenten.

  Sulfaten zijn gevaarlijk: ze drogen de hoofdhuid uit en verstoren de haargroei. Ze halen de natuurlijke oliën weg en zijn ook nog eens slecht voor het milieu. Maar wat zijn sulfaten, waarom zijn ze zo slecht en wat zijn de alternatieven?

   

  Wat zijn sulfaten?

  Sulfaten ken je als het stofje dat jouw shampoo zo lekker doet schuimen. Daarom vinden mensen het ook moeilijk om te wennen aan een shampoo zonder sulfaten; deze shampoo schuimt minder en is veel dikker, waardoor je het gevoel krijgt dat je je haar niet goed schoonmaakt. Niets is minder waar.

  Een kenmerk van sulfaten is de reinigende functie. Om die reden worden ze ook gebruikt in schoonmaakmiddelen en tandpasta.

  “Sulfaten” is een overkoepelende term voor vier soorten reinigers met ingrediënten als sodium lauryl sulfaat of ammonium lauryl sulfaat. De vier reinigers zijn SLS, SLES, ALS EN ALES. SLS is het bekendst, daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar een shampoo zonder sls.

  Waarom zijn sulfaten slecht?

  De reinigende functie van sulfaten is veel te heftig voor je hoofdhuid. Je haar wordt schoon, maar eigenlijk te schoon. Een shampoo met sulfaat reinigt ook de natuurlijke oliën en dat is niet de bedoeling. Sulfaten hebben een irriterend effect op je hoofdhuid en kunnen de haargroei verstoren.

  Een bijproduct van sulfaat is dioxaan. Onderzoekers vermoeden dat deze stof sterk verband houdt met kanker, maar representatief bewijs is hier nog niet voor gevonden.

  Welke andere slechte ingrediënten zijn er?

  Er zijn nog meer schadelijke ingrediënten in shampoos. Wellicht ben je bekend met parabenen. Parabenen is de verzamelnaam voor allerlei chemicaliën met een soortgelijke moleculaire verbinding. In elk geval komen parabenen in veel cosmeticaproducten voor, vanwege de goedkope productieprijs. Ook in normale shampoos. Parabenen kunnen kanker veroorzaken, de balans in je lichaam verstoren en giftige stoffen produceren. Vermijd parabenen dus net zoals sulfaten. Ga voor een 100% natuurlijke shampoo zonder chemicaliën, zonder sulfaten, zonder siliconen. Dan zit je zeker weten goed.

   
 •  

   

  Zoeken

    gratis verzending binnen nederland

  Winkelwagen  

  Geen producten

  Verzending € 0,00
  Btw € 0,00
  Totaal € 0,00

  Afrekenen

  Nieuwsbrief