Haarkleuring

HaarkleuringPermanente Kleuren
 
Oxiderende tinten combineren drie chemische componenten; alkaliserende agente en kleurloze verfstoffen zijn al in de kleurcrème aanwezig. De alkaliserende agent ammoniak maakt het haar zacht en opent de epidermislaag; het fungeert ook als een katalysator voor de oxiderende agent waterstofperoxide. Een kleurloze, onontwikkelde verfstof kan dan binnendringen in de schubbenlaag.
 
Waterstofperoxide wordt gebruikt in variërende sterktes en hoeveelheden en heeft een tweeledig doel. De waterstof die vrijkomt uit de peroxide maakt de natuurlijke haarpigmenten lichter, terwijl ze reageren met de prekleur verfstoffen om grote kleurmoleculen in de vezellaag te vormen (polymering). Deze nieuw gevormde artificiële pigmenten kunnen niet terug naar de schubbenlaag en laten een permanente kleur achter (zie afbeelding Het Oxidatieve Kleur Proces in het Haar). Subtiele mengingen en veranderingen van ondertoon zijn mogelijk met een zwakke peroxide oplossing, terwijl een sterkere mix zal resulteren in helderdere en intensere kleuren.
 
Oxiderende tinten kunnen vervagen als het haar beschadigt. In dit geval zal de schubbenlaag zich openen, of in erge gevallen verdwijnen, waardoor de binnenste vezellaag en ontwikkelde verfpigmenten bloot komen te liggen. Extra blootstelling aan zonlicht of een onjuist gebruik van haarproducten zal de schade accentueren. Gebruik de juiste verzorgingslijn, om gekleurd haar te beschermen en verzorgen.
 
 
Demi-Permanente Kleuren
 
De term demi-permanent refereert aan de relatief nieuwe lijn kleurproducten die de permanente en semi-permanente technologie combineren. Het demi-permanente proces is gedeeltelijk oxiderend en gedeeltelijk direct vervend, ze bevatten dus voorontwikkelde en ontwikkelde pigmenten. Een zwakke waterstofperoxide laat de onontwikkelde verfstof ontwikkelen als het eenmaal de epidermis is binnengedrongen, terwijl de directe verfstoffen hoofdzakelijk tussen de schubbenlaagschalen worden geplaatst.
 
Demi-permanente hebben als kenmerk dat zij na 10 tot 25 wasbeurten zijn uitgewassen. De meeste producten zijn ammoniak vrij; dit, samen met een laag peroxide niveau, zorgt voor een zachte kleuractie en een glanzende, intense kleur.

Zoeken

  gratis verzending binnen nederland

Winkelwagen  

Geen producten

Verzending € 0,00
Btw € 0,00
Totaal € 0,00

Afrekenen

Nieuwsbrief