Haarverzorging

HaarverzorgingAlgemene Verzorgings Ingrediënten
 
Quaternaire Ammonium Componenten (QAC)
Zij vormen de hoofdgroep van haarproducten. Ze neutraliseren de overtollige negatieve ladingen van beschadigd haar. QAC’s hechten zich aan de oppervlakte van het haar waardoor de kam en tast eigenschappen verbeteren en het fly away effect minder wordt.
 
Plantoliën, Synthetische Oliën
Deze oliën (net zoals natuurlijk geproduceerd sebum) vormen een dunne film over de haaroppervlakte. Ze maken de haar cuticles zacht, verbeteren het aanraken en de souplesse, de kam eigenschappen en repareren de oppervlakte structuur en geven glans.
 
Gehydrolyseerde Proteïnen
De chemische structuur van deze proteïnen is hetzelfde als die van keratine, de natuurlijke substantie waar het haar van is gemaakt. Kleine proteïnen penetreren in de buitenste cuticle van de cortex, waardoor het haar sterker wordt en de haarstructuur verbetert. Proteïnen van een hoog moleculair gewicht en grootte hechten zich aan de buitenste oppervlakte van het haar, waardoor het kammen beter gaat en het haar beter aanvoelt.
 
Siliconen
De primaire taak van veel haarverzorgingsproducten is het versterken van de glans, het toevoegen van volume en/of bescherming, daarom geven siliconen, die het kammen verbeteren, een zachter gevoel, versterken ze de glans, geven ze volheid en vorm en zijn ze in moderne haarproducten een favoriet ingrediënt.
 
Siliconen zijn synthetisch geproduceerde componenten, afgeleid van siliconen die sinds de jaren ’80 aan de meeste haarverzorgingsproducten worden toegevoegd; vaak in combinatie met twee of meer siliconencomponenten. Primaire siliconen types in de persoonlijke verzorgingsmarkt zijn: siliconen op aminobasis, Cyclomethiclones, en Dimethicones.
 
Let: Siliconen lossen soms haarextension lijm op! Haarproducten voor gestrest en gekleurd haar bevatten vaak de hoogste siliconen concentraties, en verzorgende producten bevatten meestal minder siliconen. Neem altijd uitgebreid de tijd om de ingrediënten te bekijken bij het aanbevelen van haarproducten aan klanten met haarextensions!
 
Vloeibare Keratine
Het haaroppervlak is gemaakt van keratine. Wordt deze structuur afgebroken, dan kan vloeibare keratine de interne structuur of cortex helpen bij de versterking van het haar.
 
Panthenol (Provitamine B5)
Panthenol kan de cuticle penetreren en de binnenste cortex versterken. Het voedt zowel het haar als de huid en is daarom effectief op droog haar.

Zoeken

  gratis verzending binnen nederland

Winkelwagen  

Geen producten

Verzending € 0,00
Btw € 0,00
Totaal € 0,00

Afrekenen

Nieuwsbrief